De Literaire Speelgoedwinkel

 

Uitgenodigd door James

Na het behalen van mijn middelbare schooldiploma raakte ik (Mark van der Linden) lange tijd geen boek meer aan. De verplichte literatuurlijst had mij niet bepaald tot liefhebber gemaakt. Op een gegeven moment las ik toevallig een column van James Worthy, die ik zo ontzettend leuk vond dat ik hem uit de krant scheurde. Toen ik ontdekte dat hij ook boeken schreef, las ik voor de eerste keer vrijwillig een roman.

Foto: Willem Binnendijk

Dankzij 'James Worthy' ben ik zelf begonnen met schrijven. Ik las pure liefde voor taal in het boek. Het voelde als een uitnodiging, die ik niet kon weerstaan. Een uitnodiging om de speeltuin binnen te komen.

Na mijn opleiding Communicatie studeerde ik aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. In dezelfde periode ging ik bij Bibliotheek Veldhoven werken, waar naast schrijven ook lezen een echte passie werd. 


Columns

Op maandelijkse basis schrijf ik columns voor Bibliotheek Veldhoven, Thuis in Veldhoven, Thuis in Eindhoven en Thuis in Woensel. De columns zijn geschreven in speelse, toegankelijke taal en vaak voorzien van (absurdistische) humor.

De columns voor Bibliotheek Veldhoven kun je hier lezen.