De Literaire Speelgoedwinkel

 

De pijp van Harry Mulisch? Bingo!  

Literatuur is leuk. Niet alleen qua inhoud, maar ook qua vorm. Als Literaire Speelgoedwinkel deel ik mijn enthousiasme graag op een speelse manier.
Wie aan onderstaande spelvormen heeft deelgenomen zal nooit meer zeggen dat literatuur saai is. 

  • Literaire Ballen Bingo
Foto: L-Mount Media

Wat is een sijsjeslijmer? Wie werd er geboren in 1962? Wat is een happende otterstand en wie zong toch de carnavalskraker Loe d’r ligt een lijster in de la? Bij de Literaire Ballen Bingo krijgt iedere deelnemer een woord uitgedeeld, dat op de een of andere manier iets te maken heeft met een schrijver. Komt jouw woord uit een van de ballen tevoorschijn, dan win je een toepasselijke, literaire prijs!

De Literaire Ballen Bingo is erg leuk in combinatie met een schrijversinterview

  • Literaire Bingoshow 

Met behulp van een klassieke bingomolen en de nodige hoeveelheid improvisatietheater testen twee bingomasters jouw kennis van boeken en schrijvers uit. Een ludieke variant op de welbekende bingo, inclusief rijk gevulde prijzentafel. Wie weet rolt Gerard Reve wel uit de molen en ga je naar huis met een literaire citruspers! 


  • Literaire Quiz

In deze quiz, bestaande uit verschillende categorieën, passeren de meest uiteenlopende literaire weetjes de revue. De moeilijkheidsgraad is af te stemmen op het publiek en de quiz is inclusief toepasselijke prijzen.   • Literaire Speurtocht  

Ga op zoek naar boeken met enkel de omslag, gerelateerde afbeeldingen of cryptische omschrijving. De Literaire Speurtocht laat bibliotheekbezoekers op een speelse manier kennismaken met de collectie. Er zijn speurtochten beschikbaar voor zowel kinderen als volwassenen.