De Literaire Speelgoedwinkel

 

De ontdekking van de hemel? Bingo!  

Literatuur is leuk. Niet alleen qua inhoud, maar ook qua vorm. Als Literaire Speelgoedwinkel deel ik mijn enthousiasme graag op een speelse manier.
Wie aan onderstaande spelvormen heeft deelgenomen, zal nooit meer zeggen dat literatuur saai is. 

  • De Literaire Bingoshow

Speel mee met de enige echte Literaire Bingoshow! Met behulp van een klassieke bingomolen én de nodige hoeveelheid improvisatietheater wordt jouw kennis van boeken en schrijvers getest. Een speelse variant op de welbekende bingo, inclusief rijk gevulde prijzentafel.

Elke deelnemer ontvangt een bingokaart vol schrijvers en boektitels. Van splinternieuwe jeugdboeken tot klassieke romans en van piepjonge auteurs tot overleden grootheden. Fanatieke lezers hebben een kleine voorsprong, maar ook zonder enige boekenkennis maak je kans op de hoofdprijs.

Geniet van de mooiste boekomslagen, de spannendste voorleesfragmenten, de opvallendste schrijversportretten en de meest hilarische weetjes. Wie weet rolt Gerard Reve wel uit de molen, zie je Dikkie Dik over het podium kruipen, speel je mee in ‘De ontdekking van de hemel’ en ga je naar huis met de nieuwste boeken of een kilo lettervermicelli!


  • De Kinderboeken Bingoshow 

Van Mees Kees tot De Waanzinnige Boomhut en van Harry Potter tot Rupsje Nooitgenoeg. In De Kinderboeken Bingoshow komen de allerleukste jeugdboeken aan bod! Een variant op De Literaire Bingoshow, speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. 


  • Literaire Ballen Bingo 

Wat is een sijsjeslijmer? Wie werd er geboren in 1962? Wat is een happende otterstand en wie zong toch de carnavalskraker Loe d’r ligt een lijster in de la? Bij de Literaire Ballen Bingo krijgt iedere deelnemer een woord uitgedeeld, dat op de een of andere manier iets te maken heeft met een schrijver. Komt jouw woord uit een van de ballen tevoorschijn, dan win je een toepasselijke prijs!

De Literaire Ballen Bingo is erg leuk in combinatie met een schrijversinterview